В Україні створять реєстр фактів репресій окупантів у Криму

Реєстр фактів порушень прав і свобод громадян України з боку окупаційної влади запрацює на наступному тижні на сайті прокуратури Автономної Республіки Крим

Про це повідомив заступник прокурора АР Крим Олег Хорсуненко, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс Україна".

За його словами, це стосується фактів незаконних обшуків, затримань і переслідувань громадян України на території півострова.

За словами Хорсуненка, до реєстру внесуть близько 120 справ за фактами незаконних обшуків, затримань і подальший переслідувань українських громадян у Криму від 2014 року.

Окрім того, заступник прокурора повідомив, що в реєстрі буде міститися вся інформація у "справі 26 лютого".

"Була створена велика міжвідомча робоча група, що складається із співробітників СБУ, поліції і прокуратури. Ми об'єднали всі виробництва і зараз у нас це називається "справа 26 лютого", - розповів Хорсуненко.

Він також зазначив, що вже відбулися допити у "справі 26 лютого" і що до цього провадження долучили справи стосовно учасників незаконних воєнізованих формувань "Кримської самооборони" за ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) і ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme