В Одесі СБУ вилучила величезну партію підробних газет про "БПП", Труханова та Яроша

Зловмисники планували розповсюдити провокаційну друковану продукцію, призначену для маніпулювання громадською думкою

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу СБУ в Одеській області, організовану групу провокаторів, які за завданням російських кураторів готували низку пропагандистських акцій під час вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, викрила в Одесі Служба безпеки України.

Для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні зловмисники планували поширити провокаційну друковану продукцію, спрямовану на маніпулювання громадською думкою та дискредитацію вищого керівництва держави.

22 лютого в Одесі співробітники СБУ вилучили дві з половиною тонни фейкових газет дуже схожих на офіційне видання однієї з політичних партій, представлених у парламенті. Фальшивка містила вихідні дані та тираж, що відповідають справжньому друкованому виданню.

Як встановили оперативники спецслужби, вантаж був доставлений до Одеси з Києва. Головні виконавці акції (громадянка України – мешканка столиці та громадянин Росії – мешканець Одеси) мали отримати за свою роботу 18 тисяч гривень. Вони вже встигли підібрати 30 розповсюджувачів фейкового видання та орендували приміщення для зберігання газет.

Невідкладні оперативно-слідчі дії тривають. СБ України встановлює всіх причетних до акції антиукраїнської пропаганди.

За даними видання "Думська", виявлена СБУ друкована продукція копіює газету Блоку Петра Порошенка "Солідарність". На першій шпальті зображені Порошенко, Гройсман, Парубій і Турчинов, розхвалюють мера Одеси Геннадія Труханова. Також там є колаж, де міський голова поміщений на постамент Дюка. Під ним стоять лідери бойовиків Захарченко, Плотницкий і покійні Гіві з Моторолою, а також українські діячі Турчинов і Ярош. Вище напис "Одеса дарує світ".

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme