В Одесі оштрафували екіпаж судна, що 8 разів нелегально ходило до Криму

Малиновський райсуд Одеси задовольнив клопотання прокуратури і ухвалив рішення про накладення штрафних санкцій на сімох членів екіпажу морського суховантажу Sky Moon, які заводили судно до закритих портів Криму

Про це повідомила речниця Військової прокуратури Південного регіону України Яна Стекачова, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"За відвідування анексованої території морякам доведеться сплатити по 1 тисячі 700 гривень", - зазначила Стекачова.

Станом на 24 лютого, уточнила речниця прокуратури, судно під прапором Танзанії, арештоване в грудні 2016 року на Дунаї, пришвартоване у Ренійському порту Одеської області.

Обвинувальний акт стосовно заарештованого капітана судна Sky Moon, який був затриманий у внутрішніх водах української частини Дунаю, розгляне найближчим часом Апеляційний суд міста Києва.

Нагадаємо, що обвинувачений капітан судна, діючи за попередньою змовою з представником судновласника, відправниками та одержувачами вантажів, протягом 2016 року 8 разів заводив Sky Moon у закриті кримські порти Керчі, Феодосії, Севастополя. Воно перевозило з Криму до Туреччини та Молдови металобрухт, кальциновану і технічну соду, насіння льону, знаючи про закриття для судноплавства морських портів на тимчасово окупованій території України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme