Український "Циклон-4М" запустять з космодрому, спеціально спорудженого в Канаді

Українську ракету "Циклон-4М" можуть запустити з Канади

Український "Циклон-4М" запустять з косм…

Місцем старту нової модифікації української ракети-носія середнього класу Циклон-4 розробки КБ "Південне" (КБЮ Дніпро) може стати канадська провінція Нова Шотландія, передає Depo.Хмельницький з посиланням на Український мілітарний портал.

За інформацією видання, зареєстрована в Канаді Maritime Launch Services Ltd з американським та українським корінням, веде переговори з урядом Канади про можливість взяття в оренду строком на 20 років місцевості Кансо-Хейзел Хілл в провінції Нова Шотландія. Там планується побудувати космодром для запуску нової версії української РН середнього класу Циклон-4 – РН Циклон-4М.

"Спочатку розглядався варіант розміщення космодрому в континентальній частині США, але сумніви у перспективності цього плану виникли після обрання Дональда Трампа президентом США. Враховуючи протекціонізм Трампа, малоймовірно, що українська ракета одержить гарний прийом в США, навіть якщо власники компанії є американцями," - йдеться у повідомленні видання.

MLS планує надавати послуги з доставки на низьку навколоземну орбіту корисних вантажів вагою до 5 тонн, а також вантажів до 3,35 тонн на сонячно-синхронну орбіту.

Орієнтовна вартість пуску складе 45 мільйонів доларів. Вартість запуску всього проекту орієнтовно складе 110 млн доларів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme