Українська промисловість зросла на 5,6%

У січні 2017 року промислове виробництво зросло на 5,6% у розрахунку рік до року (скориговане на ефект календарних днів - на 5,2%)

Про це передає Depo.ua з посиланням на данні Держстату.

Як зазначається, останній раз зростання показника промисловості у січні було у 2012 році.

"Січневе зростання на 5,6% є вищим ніж прогнозувалось. Основними чинниками, що вплинули на нього є розширення сировинної бази сільського господарства; висока інвестиційна активність; зростання цін на світових ринках (зокрема на чорні метали); розширення фінансових можливостей суб'єктів господарювання (зростання виробництва споживчих товарів)", - прокоментувала прес-служба МЕРТ дані.

Згідно із повідомленням МЕРТ, найбільше зростання спостерігалось у виробництві гумових і пластмасових виробів, неметалевої мінеральної продукції через високу інвестиційну активність; у машинобудуванні - внаслідок диверсифікації ринків збуту та збільшення внутрішнього попиту.

Для порівняння з міжнародною спільнотою: у січні 2017 року в Казахстані промислове виробництво зросло на 4,9%, Білорусі – на 5,9%.

Нагадаємо, зростання економіки України за підсумками 2016 року склав близько 2%, зростання промислового виробництва - 2,4%, а зведений індекс виробництва перевищив 4%.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme