Україна стала жертвою російських кібервійськ, - дослідження

Україну називають жертвою застосування російських інформаційних військ. Про це британський експерт з питань російської армії з Королівського інституту з закордонних справ

Про це пише Кеір Джайлс пише у дослідженні дослідженні для НАТО, передає Depo.ua.

"Український конфлікт чітко показує, що Росія використовує кібероперації як складову, або, деколи, проміжний елемент набагато ширшого простору кібервійни. Технології, застосування яких видно в Україні і довкола неї, демонструють кульмінацію еволюційного процесу російської теорії і практики інформаційної війни із застосуванням давно вироблених радянських методів підривної діяльності та дестабілізації, а також оновлених для умов інтернетної епохи", - пише Джайлс.

Британський фахівець підкреслює, що тепер Москва не обтяжена, як у радянські часи, потребою доводити переваги своєї соціально-економічної моделі, чи моральну вищість над Заходом.

Кеір Джайлс стверджує, що модель російської гібридної війни з наголосом на дезінформації "підриває засадничу цінність інформації і руйнує довіру до неї, знищуючи засади, на яких люди могли би вести дебати про те, що насправді відбувається у світі".

Напередодні міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу заявив про створення інформаційних військ в Росії, існування яких раніше заперечувала Москва, але про їх наявність ЗМІ та експерти повідомляли протягом багатьох років.

Нагадаємо,президент Петро Порошенко заявив, що Росія веде кібервійну проти всього світу, а тому міжнародна спільнота повинна дати їй відповідь

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme