У Запоріжжі закрили справу проти колекціонера зброї, експонати якого привласнив генпрокурор-втікач

Шестирічну справу проти відомого запорізького колекціонера зброї Леоніда Петрашина закрили, але частину колекції, що була вилучена і зникла, не повернули

У Запоріжжі закрили справу проти колекці…

Як розповіли порталу Depo.Запоріжжя у прес-службі прокуратури Запорізької області, прокуратура відмовилася від підтримання обвинувачення у суді стосовно колекціонера. Сталося це після того, як Петрашин побував на особистому прийомі у Генерального прокурора Юрія Луценка і той дав доручення захистити права колекціонера, переслідування якого тривало з 2010 року.

Звинувачення стосовно колекціонера ґрунтувалося на висновках експертизи, що зброя з його колекції визначена, як вогнепальна, придатна до використання. Однак, висновки Харківського НДІСЕ ім. професора Бокаріуса це спростували.

На жаль, повернути всю колекцію Петрашину не вдалося, її частина безслідно зникла. Не виключено, разом із чиновниками-втікачами часів Януковича. Оскільки Петрашин бачив зброю зі своєї колекції в телевізійній передачі з місця проживання колишнього Генерального прокурора Віктора Пшонки. Нині місце знаходження унікальних експонатів не відоме. Правоохоронці проводять розслідування за цим фактом.

Нагадаємо, 2010 року працівники ГУМВС України у Запорізькій області за місцем проживання колекціонера провели обшуки і вилучили колекцію холодної зброї періоду XV – XX століття, кількістю 513 одиниць. Це відбувалося фактично без понятих, з цілою низкою порушень з боку міліції.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme