UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Запоріжжі розлючені "чумним карантином" м'ясники погрожують перекрити залізницю

Продавці м'яса з ринків Комунарського району, де запроваджені карантинні заходи через африканську чуму свиней (АЧС), поки не змогли порозумітися з місцевої владою

У Запоріжжі розлючені "чумним карантином…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Продавці ринків близько години сьогодні, 24 лютого, блокували центральну магістраль міста на знак протесту проти заборони продавати м'ясо свиней. А потім вирушили до міської ради, де зустрілися з заступником міського голови Валерієм Еделевим та керівником Держспоживсужби в Запоріжжі Сергієм Приходьком.

Порозумітися влада та підприємці не змогли. Риночники обурені тим, що заборона на продаж м'яса діє лише на ринках, у той же час магазини продають те саме м'ясо без будь- яких обмежень. Влада наполягає, що підприємці поводяться безвідповідально. Африканська чума дуже небезпечне захворювання, є інструкції, які визначають порядок дій у випадку її виявлення, згідно з ними і запроваджена заборона на продаж м'яса, кажуть чиновники.

В якості компромісного варіанту підприємцям запропонували торгівельні місця на ринках інших районів обласного центру, де немає карантину. Але риничників це не влаштувало, до того ж підприємці здивовані такою пропозицією, оскільки продаватимуть на інших ринках те саме м'ясо з карантинного Комунарського району.

Так чи інакше, але підприємці підписали офіційний протокол про ведення карантину, яким їх попереджено про обмежувальні заходи. А присутні на зборах представники поліції попередили про кримінальну відповідальність за блокування доріг.

Підсумки зустрічі підприємців не влаштували. Вони заявили про подальші протести з перекриттям автошляхів і навіть залізничних колій. Єдиною їхньою вимогою лишається скасування заборони на продаж м'яса свиней на ринках Комунарського району.

Раніше портал Depo.Запоріжжя повідомляв, що у Запоріжжі м'ясники перекрили дорогу, протестуючи через "чумний карантин". Також повідомлялося, що м'ясникам на карантинних ринках Запоріжжя надали 72 години на розпродаж свинини.

Нагадаємо, про загибель свині у Запоріжжі від АЧС стало відомо, 22 лютого. Це другий випадок захворювання у місті, перший був у Нікополі Дніпропетровської області. До цього в Україні захворювання поширювалося виключно у сільських районах. На Запоріжжі останній раз вірус африканської чуми був зафіксований у 2012 році в Приморському районі. Через АЧС в Запоріжжі запровадили сорокаденний карантин, що діє на території Комунарського району, де і був зафіксований випадок АЧС. Також нагадаємо, африканська чума свиней безпечна для людей, але, зазвичай, знищує все поголів'я свиней в регіоні, де панує.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme