У Коболєва відкинули звинувачення у 3 мільярдних збитках "Нафтогазу"

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заперечує звинувачення в 3-мільярдних збитках в результаті закупівель газу в період найбільших цін

 

Про це у Facebook повідомив головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, передає Depo.ua

Зазначимо, раніше главу "Нафтогазу" Андрія Коболєва звинуватили в закупівлі газу в період найбільших цін, в результаті чого зросли тарифи на газ, що нібито призвело до переплати 3 млрд гривень.

"Нафтогаз" не встановлює "тарифи"...не пропонує підвищити ціни на газ...Тарифи на послуги з транспортування газу магістральними і розподільними газопроводами встановлює Національна комісія, закон про яку прийняли самі ж депутати. Ціна на газ для потреб населення визначається постановою Кабміну за формулою з прив'язкою до цін на європейських хабах (біржах) та вартістю транспортування до України. Навіть якщо Нафтогаз імпортує газ за вищою ціною, ніж була закладена в постанову Кабміну, то ціни для потреб населення не підвищуються", - зазначив Вітренко.

Він також підкреслив, що Україна не імпортувала газ з Європи за більш низькими цінами в II кварталі 2016 року в зв'язку з економічною недоцільністю, і на підтвердження навів практику інших європейських компаній.

"Додам також, що Нафтогаз все одно не може не імпортувати газ взимку, тому що потужності відбору зі сховищ на добу є обмеженими (навіть якщо там багато газу), і тому для забезпечення потреб споживачів необхідні додаткові надходження газу в систему", - зазначив Вітренко.

Він також спростував повідомлення про таємні переговори з російським "Газпромом".

"Якщо б ми купували газ у Газпрому, то тільки за 2-4 квартал 2016 року ми були б змушені заплатити 5,3 млрд доларів (це публічна інформація). А ми за весь 2016 рік заплатили за імпортований газ 1,6 млрд доларів. Тобто ми не дали "витягнути з кишень українців", як люблять говорити наші депутати, 3,7 млрд доларів. І це лише за три квартали 2016 року", - додав Вітренко.

Нагадаємо, народні депутати парламентської коаліції, що входять у міжфракційне депутатське об'єднання "Депутатський контроль", ініціювали відставку голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва нібито через збитки , яких зазнав монополіст.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme