UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Харківську область надійшли кошти на соцстипендії

На Харківщині кошти, які надійшли в область 22 лютого, вже перераховані вишам

У Харківську область надійшли кошти на с…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської ОДА, інформація про це надійшла під час зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови Харківської ОДА Юлії Світличної зі студентами ХНУМГ ім. О.М. Бекетова.

"Мінсоцполітики 21 лютого відправило гроші на соцстипендії в Харківську область – 1,35 млн грн. На початок лютого було перераховано ще 430 тис. грн. У вас дуже серйозна голова ОДА. Вона може вибити будь-які стипендії", - відзначив глава уряду.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту ОДА Юрій Шпарага, цих коштів достатньо для того, щоб виплатити заборгованість, яка виникла в січні, а також своєчасно здійснювати поточні виплати всім студентам області, які мають право на соціальну стипендію.

"Новий порядок виплати стипендій було введено з 1 січня: академічні стипендії за успіхи у навчанні виплачують через Міністерство освіти, а соціальні стипендії для незахищених категорій громадян - через Міністерство соціальної політики. Затримка з виплатами соціальних стипендій виникла через те, що в органів соцзахисту не було реєстрів студентів. Потрібен був час, щоб сформувати базу та подати заявки до Міністерства соціального захисту. Голова ОДА Юлія Світлична поставила завдання провести цю роботу в найкоротший час. У результаті Харківська область вже отримала необхідні кошти в повному обсязі", - зазначив Шпарага.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme