У Федорченка хочуть забрати ділянку під багатоповерхівку

Прокуратурою виявлено факт незаконної передачі земельної ділянки під забудову вартістю 7,3 млн грн

Сумською місцевою прокуратурою вжито заходи представницького характеру щодо повернення у комунальну власність територіальної громади м. Суми незаконно переданої управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради одній з місцевих будівельних компаній земельної ділянки під забудову за договором співробітництва від 11.06.2015. Про цей факт Depo.Суми повідомили у обласній прокуратурі.

Як повідомив заступник керівника Сумської місцевої прокуратури Володимир Мороз, встановлено, що всупереч вимогам земельного законодавства підприємство на підставі спірного договору отримало у користування земельну ділянку комунальної власності площею понад 1 га та вартістю 7,3 млн грн під забудову за відсутності відповідного рішення сесії Сумської міської ради та без проведення земельних торгів.

З метою повернення земельної ділянки у комунальну власність Сумською місцевою прокуратурою заявлено позов до Господарського суду Сумської області в інтересах держави в особі Сумської міської ради до управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради та будівельної компанії про визнання недійсним зазначеного договору співробітництва. На даний час справа перебуває у провадженні суду.

Як стало відомо Depo.Суми з власних джерел, ймовірно йдеться про ділянку на вулиці Кондратьєва, в районі школи №1, де триває активне будівництво житлових будинків компанією забудовника Віктора Федорченка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme