UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Шахраї оббирають вінничан під приводом "допомоги потерпілим у ДТП"

Шахраї по телефону вдають з себе родичів, пояснюючи несхожий голос наслідком травмуванням обличчя

Шахраї оббирають вінничан під приводом "…

З початку року вінницька поліція зафіксувала 22 злочини за поширеною шахрайською схемою: зловмисники оббирають довірливих громадян під приводом "допомоги потерпілим в дорожньо-транспортних пригодах". Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу поліції Вінницької області.

Зловмисники телефонують потенційним жертвам на стаціонарні чи мобільні телефони і повідомляють, що їхні близькі родичі потрапили в дорожньо-транспортну пригоду і потрібні великі кошти для лікування потерпілого. Або ж хтось з рідних вчинив дорожньо-транспортну пригоду і за непритягнення його до кримінальної відповідальності потрібно заплатити гроші поліцейським.

У переважній більшості випадків потерпілими стають довірливі літні люди. Шахраї по телефону вдають з себе родичів, пояснюючи несхожий голос наслідком травмуванням обличчя. Якщо жертва повірила в легенду, з нею постійно підтримують телефонний зв'язок, доки вона не перекаже гроші на рахунок або не передасть їх "зв'язковим". Суми залежать від матеріальної спроможності вибраних жертв, що зловмисники з'ясовують під час розмов.

Встановлено, що більшість таких дзвінків надійшли з окупованої території України. Поліція превіряє всі відомі їй випадки шахрайств.

Нагадаємо, нещодавно шахраї видурили у двох вінничан $ 60 тисяч.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme