UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Польща збирається допомогти Україні на Донбасі

Польща розглядає декілька варіантів гуманітарної допомоги Україні на сході

Про це після поїздки в Авдіївку та інші місця на сході України повідомила заступник голови комісії Сейму Польщі у закордонних справах Малгожата Госєвська, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"У нас є певні можливості, хоча б у рамках допомоги на розвиток. Кошти цієї програми можуть призначатися на проекти у різні регіони України. Вважаю, що власне зараз потрібно подумати про конкретні дії на сході України",- заявила Госєвська.

Вона нагадала, що зараз Польща активно долучається до різних програм допомоги для переселенців у Харкові. Зокрема, за підтримки міжнародної благодійної організації Сaritas за польські кошти вдалося створити в місті лікарський кабінет. До міста також передавалася гуманітарна допомога, яка розподілялася між біженцями і населенням Харкова, яке цього потребує. Крім того у Харкові за польські кошти функціонує центр, де люди мають конкретну допомогу - гарячі обіди, можуть помитися, перевдягтися тощо.

"Ми можемо спрямовувати кошти на освітні програми, розвиток малого бізнесу, адже на сході це дуже потрібно. Ми також думаємо і про якісь форми надання психологічної допомоги",- повідомила польський політик.

Госєвська зазначила, що про надання польської допомоги вони розмовляла нещодавно з головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським.

"Маю певні задуми і ними поділюся із заступником міністра закордонних справ Польщі Йоанною Вронецькою, яка відповідає за розподіл коштів на розвиток у проектах міжнародної допомоги",- резюмувала заступник голови комісії Сейму у закордонних справах.

Нагадаємо, колишній міністр оборони Польщі заявив, що Авдіївка – це привід для надання Україні летального озброєння.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme