"Орендодавець" Криму Артеменко після допиту пообіцяв цікаве продовження

Народний депутат Андрій Артеменко наполягає, що своїми скандальними ініціативами щодо здачі оренду Криму домагається миру в Україні

Про це він заявив після допиту в Прокуратурі АР Крим, передає Depo.ua.

"Я погоджуюся співпрацювати зі слідством, я сподіваюся, що мої мирні ініціативи, які я пропоную світу, альтернативу Мінську, новий майданчик, наприклад у Женеві наприклад, мають право на існування. Крим це Україна, Крим не згаданий в Мінських угодах. Увесь цивілізований світ підтверджує, що Крим – це Україна, крім України. Україна торгує і співпрацює з агресором", - вважає Артеменко.

Він додав, що у понеділок розповість свою позицію у подробицях на великій прес-конференції.

"Будуть презентовані мої ініціативи, буде запропонована дорожня карта. Питання ставиться ширше, ніж врегулювання російсько-українського конфлікту. В понеділок буде цікаво", - пообіцяв Артеменко.

Він додав, що поки не отримав відповіді від Держприкордонслужби щодо нібито заборони йому виїжджати за кордон.

Нагадаємо, що, за даними газети The New York Times, народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План начебто передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Артеменка вже виключили з фракції Радикальної партії.

21 лютого Луценко опублікував витяг з кримінального провадження проти Артеменка та анонсував подання на зняття з нього депутатської недоторканності.

Сьогодні зранку Артеменко прийшов на допит до ГПУ зі словами про те, що намагається "принести мир в нашу багатостраждальну країну", а його слова про "оренду Криму" вирвали з контексту.

За словами прокурорів, допит Артеменка як свідка у справі про держзраду зупинений до понеділка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme