ООН за борги позбавила права голосу шість країн

Шести країнам повернуть право голосу на Генеральній асамблеї організації, якщо вони заплатять борги, як мінімум, за два роки

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Шість країн тимчасово позбавлені права голосування на Генеральній Асамблеї ООН через несплату членських внесків. Про це йдеться в повідомленні всесвітньої організації, поширеному в п'ятницю, 24 лютого. Головним боржником є ​​Венесуела, яка зможе брати участь в голосуванні, лише заплативши $ 24 млн. Інші п'ять країн, які позбавлені права голосу до кінця роботи 71-ї сесії Генасамблеї ООН, тобто до осені 2017 року, - це Кабо Верде, Лівія, Папуа-Нова Гвінея, Судан і Вануату.

Країнам-боржникам повернуть право голосу, якщо вони заплатять борги як мінімум за два роки. Про це заявив в кінці січня новий генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Суми щорічних внесків розраховуються для кожної країни індивідуально.

Нагадаємо, що у найбільшого ООНівського боржника, Венесуели, справжні проблеми з грошима – місцева валюта знецінилася настільки, що її почали зважувати на терезах.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme