UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Надворі потеплішало, тож невдовзі активізується торгівля "червонокнижними" квітами

Екологи і правоохоронці попереджають: відповідальність нестимуть і продавці, і покупці первоцвітів

Надворі потеплішало, тож невдовзі активі…

З настанням тепла на вулицях Хмельницького активізуються продавці первоцвітів та інших зникаючих видів рослин, передає Depo.Хмельницький.

Департамент екології разом із поліцією краю боряться з такими проявами за допомогою рейдів, під час яких виявляють та притягують до відповідальності як продавців, так і тих, хто купує "червонокнижну" красу.

Більшість первоцвітів занесені до Червоної книги, наприклад: підсніжник звичайний, шафран Гейфелів (крокус), цибуля ведмежа (черемша) та багато інших. Ці рослини підлягають суворій охороні. Згідно Положення про Червону книгу України їх не можна зривати. Аби помилуватися першими весняними квітами, їх краще вирощувати в горщиках для вазонів, на присадибних ділянках.

За продаж первоцвітів встановлена відповідальність згідно ст 88-1 КУпАП "Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, - це тягне за собою накладення штрафу від 9 до 24 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів тваринного або рослинного світу чи без такої".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme