МОЗ обіцяє 100% забезпечення ліками пацієнтів з рідкісними захворюваннями

МОЗ обіцяє практично 100%-е забезпечення медикаментами пацієнтів з рідкісними захворюваннями в 2017 році

Про це під час години запитань до уряду заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, передає Depo.ua.

"Створено перелік орфанних, рідкісних захворювань, він переглядається. Ці пацієнти, про яких не знає широка громадськість, про які не знають лікарі, які залишені на призволяще. Сьогодні міністерство створило групу експертів для списку, дійсно, є вже уявлення про включення в перелік орфа захворювань також і туберозний склероз та інші, м'язово-неврологічні порушення. В цьому році ми говоримо про майже стовідсоткове забезпечення необхідними медикаментами пацієнтів з орфа захворюваннями завдяки закупівель, проведених із залученням міжнародних організацій", - заявив Лінчевський.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна в даний час отримала майже 100% необхідних для лікування важких захворювань ліків і виробів медичного призначення, які були закуплені через міжнародні організації. Також глава уряду повідомив, що в 2017 р. на забезпечення лікування хворих планується виділити 5,9 млрд грн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme