Україна скасовує спецсанкції проти 15 імпортерів палива

Мінстерство економічного розвитку і торгівлі України скасує дію спеціальної санкції щодо 15 імпортерів паливно-мастильних матеріалів та їхніх контрагентів, оскільки не була доведена їхня причетність до заподіяння шкоди інтересам України

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МЕРТ.

Як повідомлялося, Мінекономіки застосувало санкції щодо 24 українських імпортерів палива і тимчасово заборонило їм зовнішньоекономічну діяльність через підозру в здійсненні поставок палива з Росії, а також, через проведення розрахунків через офшор, що може свідчити про фінансування незаконних збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Спеціальна санкція мала набрати чинності 18 березня 2016 року.

Зазначається, що до Мінекономрозвитку надійшли численні звернення суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, асоціацій виробників та ЗМІ, у яких зазначалося про відсутність правопорушень, які стали причиною до застосування спеціальної санкції.

Відомство терміново провело наради з компаніями та галузевими асоціаціями та звернулося до Служби безпеки України з проханням переглянути матеріали щодо наявності правопорушень.

23 лютого СБУ повідомило Мінекономрозвитку, що первинні дані щодо правопорушень доведені частково, а причетність суб'єктів господарювання до заподіяння шкоди інтересам України не доведена.

На підставі цієї інформації СБУ запропонувало Мінекономрозвитку скасувати дію спецсанкції щодо 15 імпортерів паливно-мастильних матеріалів та їхніх контрагентів.

Йдеться про таких імпортерів: ПП "НП-Трейдинг", ТОВ "Нафтопродукт-Трейдинг", ТОВ "Віолана-Тек", ТОВ "Сістемс Логістік Менеджмент", ТОВ "Галлон-Груп", ТОВ "СВГ Плюс", ТОВ "Євростандарт Автогаз", ПП "Компанія "Надежда", ПП "Олан", ПП "Род-Ник", West Trading&Marketing Oil, Corp, Restimpex System, LLP, Tarone Trade LLP, Ameralda Trading Limited, Danier Holdings LLP.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme