UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївські депутиати просять керівництво країни збільшити зарплату медикам

Депутати Миколаївської міськради написали звернення з пропозиціями щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров'я

Миколаївські депутиати просять керівницт…

Депутати Миколаївської міської ради ухвалили звернення до Кабінету міністрів України та Верховної Ради України щодо підвищення оплати праці у сфері охорони здоров'я, збільшення медичної субвенції з державного бюджету України у цьомц році. Про це Depo.Миколаїв повідомили у міськраді.

У четвер, 23 лютого, під час пленарного засідання сесії Миколаївської міської ради було прийнято звернення до прем'єр-міністра України, голови Верховної Ради України, народних депутатів України щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров'я, збільшення медичної субвенції державного бюджету.

Інформацію з даного питання представив депутат Миколаївської міської ради Дмитро Січко зазначив, що проблема фінансування заробітної платні працівників сфери охорони здоров'я не є регіональною. Відповідно до Державного бюджету на 2017 рік мінімальна заробітна платня зросла до 3 тис. 200 грн. Проте, для працівників бюджетної сфери, у тому числі, і галузі охорони здоров'я, заробітна плата розраховується виходячи з посадового окладу працівника 1 тарифного розряду, який складає 1 тис. 600 грн: "На даний момент склалася така ситуація: працівники некваліфікованої праці - прибиральники, охоронці, двірники - тепер отримують підвищену зарплатню. У співробітників, які займаються висококваліфікованою працею - лікарів, хірургів різних направленостей - практично не змінилася зарплата. Таким чином, відбулося зрівняння оплати праці охоронця і лікаря. Думаю, таке ставлення до працівників охорони здоров'я, які щодня рятують наші життя, неприпустимо. Прошу підтримати звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та народних депутатів", - зазначив Січко.

У зверненні депутати просять внести зміни до додатка 2 постанови Кабінету Міністрів України № 1298 щодо встановлення більш високих тарифних розрядів Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери - працівників сфери охорони здоров'я. А також провести розрахунки фактичної потреби бюджетного фінансування для забезпечення у повному обсязі фонду заробітної плати працівників закладів охорони здоров'я, підготувати, внести на розгляд та підтримати проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет на 2017 рік" в частині збільшення медичної субвенції.

В той же час депутат міськради, головний лікар міської лікарні №4 Сергій Мотуз зазначив, що бити тривогу слід було ще в серпні минулого року, коли було прийнято відповідну постанову Кабінету Міністрів України. Проте 36 голосами депутати міської ради підтримали проект звернення, який буде направлено до центральних органів влади.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme