UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Мешканці Заводського району потерпають від фенолу і сірководню в повітрі

Упродовж минулого тижня - з 17 по 24 лютого - фахівці зафіксували перевищення граничної норми шкідливих речовин у повітрі лише в Заводському районі Запоріжжя

Про це порталу Depo.Запоріжжя повідомили у Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Проби атмосферного повітря для перевірки фахівці відбирали у чотирьох районах Запоріжжя: Вознесенівському, Хортицькому, Дніпровському, і Заводському. Але перевищення вміти шкідливих речовин зафіксували лише в останньому.

Тут 20 лютого на вулиці Морфлотській граничнодопустимі концентрації пилу у првітрі були перевищені в 1,2 рази, по фенолу - в 1,18 ГДК, сірководню - і 1,03.

Нагадаємо, фенол – це промисловий забруднювач, який є вкрай токсичним для людини і тварин. Викликає порушення діяльності нервової і серцево-судинної системи, подразнююче діє на шкіру, слизові оболонки дихальних шляхів і очей. Забруднення пилом є одним з найбільш несприятливих факторів зовнішнього середовища. Джерелами утворення пилу є технологічні процеси і виробниче обладнання, пов'язане з роздрібненням, переробкою і транспортуванням матеріалів. Дія пилу залежить від його фізико-хімічних властивостей. Зазвичай промисловий пил викликає захворювання легень. Сірководень – дуже токсичний газ, який навіть у незначних концентраціях подразнює дихальні шляхи і очі.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme