Київрада забрала у Табачника землю на Дніпровській набережній

Київрада розірвала договір оренди земельної ділянки на Дніпровській набережній з ГО "Міжнародний творчий центр Яна Табачника"

Київрада забрала у Табачника землю на Дн…

Відвідне рішення на засіданні 23 лютого підтримали 79 депутатів, повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу Київради.

Мова йде про 8,15 га в районі затоки "Берковщина", які у 2003 році Київрада передала в оренду на 25 років міжнародній громадській організації "Міжнародний творчий центр Яна Табачника" для будівництва, експлуатації та обслуговування елітарного клубу "Честь маю".

Відзначається, що дане рішення не враховувало висновок Державного управління екології та природних ресурсів та не відповідало нормам Водного та Земельного кодексу України.

Відповідно до цього, Київрада у 2005 році скасувала попереднє рішення та зобов'язала Головне управління земельних ресурсів КМДА припинити договір оренди відповідної земельної ділянки.

Однак в 2008 році, згідно з наступним рішенням, землю знову віддали в оренду "Міжнародному творчому центру Яна Табачника", що перешкоджало реалізації планів територіальної громади по створенню на цій ділянці парку "Берковщина".

У зв'язку з цим Київрада розірвала відповідний договір оренди.

Нагадаємо, за задумом головного архітектора проекту Сергія Бабушкіна, на 8 га Дніпровської набережної планували звести висотку у 200 м (на нижніх поверхах офіси, а на верхніх готель), творчий центр, концертний зал на 3,7 тисячі та паркінг на 1 тисячу місць.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme