Карта АТО на 24 лютого: Бойовики обстрілювали Авдіївську "промку" 10 годин

За минулу добу бойовики 83 рази обстріляли Збройних сил України

Карта АТО на 24 лютого: Бойовики обстріл…

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу, передає Depo.ua.

Луганський напрямок

Бойові дії на вчора особливо активізувалися у Попаснянському районі. Бандформування почали провокувати наших військових відразу після опівночі, відкривши вогонь з кулеметів. Після відносно спокійного ранку, по обіді ворог продовжив обстрілювати українські позиції у Новозванівці з озброєння БМП і кулеметів. Близько 17 години сили окупантів відкрили вогонь з мінометів у Троїцькому, де до кінця доби випустили понад 20 мін.

На решті ділянок фронту, окрім Кримського, що на північ від Бахмутської траси, було абсолютно спокійно. У Кримському вдень відбулася одна ворожа збройна провокація із застосуванням гранатометів.

Усього вчора на Луганському напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, зокрема половина мінометних.

Донецький напрямок

Спокійних ділянок фронту минулої доби не було. У Луганському, що на світлодарській дузі, вдень бойовики широко застосовували стрілецьку зброю, обстрілюючи наші позиції.

А після заходу сонця окупанти застосували озброєння БМП. Один з ворожих обстрілів у цьому районі тривав майже три години.

Важко було оборонцям Зайцевого, що на півночі окупованої Горлівки. Бойові дії там велися вранці, вдень та ввечері. Щоразу, нарівні з використанням легкого озброєння проти сил АТО, бойовики проводили масовані мінометні обстріли тамтешніх українських позицій. За підрахунками Генштабу ЗСУ, там за вчорашню добу противник випустив близько 100 мін.

У Новгородському після опівночі наші позиції обстріляв ворожий снайпер. Там же після 19 години ворог провів одну нетривалу збройну провокацію.

В Авдіївці бойові дії вчергове інтенсифікувалися. Сумарно минулої доби бандформування обстрілювали промзону більше 10 годин. Майже кожен випадок порушення режиму тиші супроводжувався застосуванням мінометів російсько-окупаційних військ. Після заходу сонця противник відкривав вогонь з танків, що розміщені на передовій всупереч Мінським домовленостям. Усього вчора бойовики випустили по позиціях захисників Авдіївки 80 мінометних мін та близько 20 танкових снарядів.

Уже сьогодні вночі бойовики обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію, внаслідок чого вона зупинила свою роботу. Мешканці Авдіївки та навколишніх населених пунктів залишились без води.

Вчора під ворожими обстрілами опинилися також і українські позиції на флангах Авдіївки – у Кам'янці та на позиції "Шахта Бутівка". На цих рубежах противник застосовував міномети нарівні зі стрілецькою зброєю.

У районі Донецького аеропорту неспокійно було на позиціях сил АТО в Пісках.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку стався 31 ворожий обстріл, абсолютна більшість яких – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Географія бойових дій знову розширилася: неспокійно по всьому фронту. У Красногорівці, Новотроїцькому, Тарамчуку, Широкиному окупанти застосували міномети. Майже завжди стрільба з мінометів НЗФ супроводжувалася вогнем з легкого озброєння та бронетехніки противника. Як завжди, здебільшого окупанти стріляють до світанку та після заходу сонця. На темну пору доби припадає близько 85% всіх збройних інцидентів.

Найбільшу кількість ворожих обстрілів зафіксовано у Гнутовому та Широкиному. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 37 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння. По наших позиціях випущено 52 міни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme