UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Іноземець на Тернопільщині приторговував "веселими" спеціями

Реалізовував чоловік на ринку обласного центру, окрім спецій, ще й насвай

Іноземець на Тернопільщині приторговував…

Про продаж забороненої речовини на овочевому ринку обласного центру на лінію "102" повідомив місцевий житель, повідомляє Depo.Хмельницький.

За вказаною адресою одразу виїхали оперативники підрозділу протидії наркозлочинності. На місці події вони побачили автомобіль марки "ВАЗ-2107", який належить жителю іншої держави. Чоловік продаючи на ринку спеції, з-під прилавку приторговував і насваєм. За пакуночок речовини просив п'ятдесят гривень.

"Сьогодні насвай не вважається наркотиком, хоча є небезпечним для здоров'я. Тому продавця складно притягнути до будь-якої відповідальності. Насвай широко використовують в країнах Середньої Азії. Основний компонент даного продукту є махорка або тютюн. Додають до нього гашене вапно, золу різних рослин, верблюжий або курячий кал та олію, - кажуть правоохоронці.

Оперативники ж стверджують, що кожен, хто починає з насваю, згодом може перейти до важчих наркотиків.

Найчастіше насвай купують школярі. Кульки суміші закладають під нижню губу, під язик або за щоку. Проковтнуті слина чи крупинки зілля можуть викликати нудоту, блювання і пронос.

Правоохоронці радять час від часу батькам перевіряти своїх дітей, а особливо під язиком і в районі губ. Вживання насваю викликає подразнення, а також утворення язвочок та ран.

Подію внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.309 ч.1 ККУ - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

Триває слідство.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme