UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Групи смерті": На Харківщині нарахували 19 потенційних жертв

У Харківській області установили 19 акаунтів підлітків, зареєстрованих в суїцидальних групах

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у відділі комунікації ГУ Національної поліції України, відповідні дані були озвучені сьогодні, 24 лютого, під час "круглого столу" щодо поширення сайтів суїцидального характеру та їх впливу на дитячу свідомість.

Старший викладач кафедри кібербезпеки ХНУВС Олексій Рвачов розповів, що вперше про "групи смерті" заговорили ще в травні минулого року.

"Групи смерті" - це спільноти, зосереджені переважно в соціальній мережі "ВКонтакті" і розраховані на підлітків. Зазвичай ці групи об'єднані однакою символікою – зображенням китів. Також у таких спільнотах використовуються зображення метеликів, які уособлюють легкість та короткочасність життя. Участь дитини в групі смерті починається з того, що адміністратор чи куратор групи надають учасникам травматичне завдання. Наприклад, порізати руку лезом та зняти це все на відео. Окрім нанесення на руку зображень кита чи певного напису, до переліку 50 завдань входять прослуховування депресивної монотонної музики, перегляд певного психодалічного відео або ознайомлення з текстом прикладу скоєння кимось самогубства, необхідність зробити пост в певний час доби або зробити фотографію у небезпечному місці, перебування поряд залізничної колії чи перебігання перед транспортом, що рухається. Кінцевою метою гри є доведення дитини до самогубства у 50-денний термін", - зазначив Рвачов.

За даними правоохоронців, подібні групи щодня блокуються адміністраторами соцмереж за клопотанням правоохоронних органів, однак на їх зміну створюються нові.

Для того, щоб попередити страшні наслідки, батькам потрібно перевіряти, чи не зареєстровані діти в подібних групах, слідкувати за поведінкою підлітків, роз'ясняти дітям, що насправді відбувається.

Психологи нагадали, що дорослим необхідно бути частиною життя дитини, постійно цікавитися їхніми повсякденними справами.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme