Французький прем'єр: Ле Пен перейшла межу

Кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен не може ставити себе вище законів Французької республіки, відмовляючись від допиту у поліції

Про це заявив прем'єр-міністр Франції Бернар Казньов, передає Depo.uaз посиланням на Le Figaro.

"Жоден політичний лідер, якщо він громадянин своєї держави, не може відмовитись відповісти на питання органів правосуддя. Повага до держави і її інституцій починається з цього" - заявив Казньов.

"Якщо хтось претендує на найвищу посаду в державі, то йому не можна ставити себе вище законів республіки" наголосив він.

Раніше повідомлялося, що лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен відмовилася прийти на допит у поліцію у справі про незаконно виплачені кошти своїм помічникам.

Нагадаємо, 20 лютого у штаб-квартирі французької ультраправої партії "Національний фронт" у місті Нантер під Парижем пройшов обшук у справі фіктивного працевлаштування помічників голови партії Марін Ле Пен у Європарламенті.

Європейське бюро з боротьби з шахрайством (OLAF) встановило, що голова партійного кабінету Ле Пен Катрін Грізе і охоронець Тьєрі Леж'е були фіктивно найняті в якості помічників європарламентаря.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme