UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Депутати Миколаївської облради з критикою, але прийняли звіт Москаленко

Депутати "закидали" голову облради питаннями та докорами, вимагаючи чітких відповідей 

Депутати Миколаївської облради з критико…

Депутати Миколаївської обласної ради покритикували роботу голови облради Вікторії Москаленко, але підтримали її річний звіт, повідомляє Depo.Миколаїв.

У четвер, 23 лютого, депутати заслухали звіт голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко у якому вона розповіла про всі здобутки та напрацювання. Загалом вона порівняли рік роботи з "першим роком у школі":

"Перший рік роботи на такій важливій та відповідальній посаді, можна сказати, це перший рік в школі. Цей рік був насичений подіями складними і суперечливими, сумними і радісними", - зазначила вона.

Крім всього іншого Москаленко закликала скандального депутата-українофоба Скорого скласти депутатський мандат, щоб покласти край ганебним прикладом неповаги до державних символів України.

Після завершення звіту депутати почали критикувати голову обласної ради та ставити питання. Так, депутат Федір Барна попросив, щоб голова облради пояснила ситуацію з аеропортом "Миколаїв". Крім того, він звинуватив Москаленко в тому, що вона ігнорує більшість засідань постійних комісій. У відповідь на це Москаленко заявила, що аеропорт знаходиться в занепаді вже протягом 10 років, до її приходу на посаду, нагадавши, що відповідальність за аеропорт взяла на себе облдержадміністрація. Також вона запевнила, що близько 90% всіх засідань комісій вона відвідує.

Крім того депутат Тетяна Демченко попросив Москаленко дати оцінку тим корупційних скандалів, які виникали в 2016 році в облраді. Москаленко відповіла, що це питання до правоохоронних органів:

"Питання корупційних скандалів в 2016 році і незаконної поведінки депутатів це питання, по-перше, до правоохоронних органів. По-друге, я вважаю неприпустимим наявність будь-яких корупційних скандалів в облраді. Я сьогодні висловилася за депутата Скорого, бо він саме в сесійній залі дозволив порушити закон і проявити неповагу до держави України. А за свої дії я готова відповідати за законом", - сказала Москаленко.

Однак депутат Геннадій Рубський заявив, що фракція "Відродження" не поділяє натхнення Москаленко. Він пояснив таку позицію тим, що керівництво облради брало участь у корупційних скандалах, а також наявності "кулуарщини", що призводить до дисбалансу депутатського корпусу. Після критики, депутати все ж підтримали звіт голови облради. "За" проголосували 40 депутатів із 51.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme