UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Декомунізація "стерла" з лиця Миколаївщини одинадцять вулиць Леніна

Після перейменування на карті області досі можна знайти сім Піонерських вулиць

Декомунізація "стерла" з лиця Миколаївщи…

Після вступу в силу Закону про декомунізацію карти українських міст і сіл змінилися до невпізнання. Представники Яндексу вивчив, які нові назви вибрали для вулиць Миколаївської області, які потрапили під дію закону. Про це Depo.Миколаїв повідомили у компанії.

За рік на Яндекс.Картах в зв'язку з декомунізацією було перейменовано близько 280 вулиць Миколаївської області. За цим показником вона займає 14 місце серед областей країни, трохи поступаючись сусідній Херсонській, там близько 300 перейменувань.

В першу чергу на Миколаївщині перейменовували вулиці Леніна і всі види "жовтневих" (Жовтнева; 10, 20, 40, 50 років Жовтня тощо). Ось яких назв зникло з карти цього регіону найбільше: Жовтнева/Жовтня – 16, Леніна – 11, Кірова – 11, Комсомольська – 8 та Щорса – 6.

Замість них з'явилися Вишневі й Ожинові, Приветные і Щасливі, а найчастіше вулиці називали в честь церковних свят і святих, наприклад Троїцький, Покровський і Богородична (близько 20 таких назв). Тим не менш, за даними Яндекса, на карті області досі можна знайти сім Піонерських вулиць.

Іноді під перейменування потрапляла чи не єдина вулиця в селі. Приміром, колишня вулиця Крупської в селі Глибоке стала вулицею Князя Острозького.

Досить часто вулицями намагалися підібрати "зручні" назви, схожі на старі за звучанням або змістом. Наприклад, у Снігурівці вулицю Калініна перейменували в Калиновий, а вулиця 9 Січня у Вознесенську стала Різдвяної.

Також читайте: Чому на вулицях Миколаєва лишаються таблички з "радянським привітом". Номінально процес декомунізації відбувся, але у місті залишилося ще безліч невирішених питань.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme