Адвокати Фірташа сподіваються на скасування екстрадиції у США

Захист бізнесмена Дмитра Фірташа впевнений, що рішення суду про екстрадицію їх підзахисного до США буде скасовано під час майбутньої апеляції

Про це йдеться в заяві юристів бізнесмена, передає Depo.ua.

"Сьогоднішнє рішення суду стало вже другим позитивним рішенням після того, як вчора суд відхилив прохання прокурора про арешт Фірташа у зв'язку з розслідуванням, проведеним в Іспанії. Як ми вже заявляли раніше, іспанське розслідування не тільки стосується тих звинувачень, які були висунуті американською владою в штаті Іллінойс у їх запиті про екстрадицію. Очевидно, що це розслідування було проведено іспанцями за прямою вказівкою все тієї ж влади Чикаго. Обидва судових процеси – ланки одного ланцюга, а саме, політичне переслідування Фірташа", - йдеться в заяві.

"Ми впевнені, що рішення апеляційного суду щодо запиту США про екстрадицію Фірташа, прийняте у вівторок, має слабку юридичну позицію і буде скасовано в ході майбутньої апеляції. У цій справі гранично ясно проглядається політична мотивація", - зазначають юристи.

Зазначимо, сьогодні суд Відня звільнив з-під варти українського олігарха Дмитра Фірташа під раніше внесену ним заставу в розмірі 125 млн євро.

Нагадаємо, 21 лютого Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції Фірташа в США.

Пізніше стало відомо, що остаточне рішення про екстрадицію Фірташа до США ухвалить федеральний міністр юстиції Австрії.

23 лютого Земельний суд Відня, розглянувши запит Іспанії про екстрадицію українського бізнесмена, схвалив рішення звільнити його без внесення додаткової застави. Ввечері того ж дня Фірташа знову затримали у Відні за екстрадиційним запитом США.

Довідка: ФБР звинувачує Фірташа у корупції при отриманні дозволу на розробку титанового родовища в Індії. Нібито олігарх і його співробітники заплатили індійським чиновникам 19 мільйонів євро.

Перший запит про видачу Фірташа був відправлений американцями у Відень 30 жовтня 2013 року. Однак через кілька днів цей запит був відкликаний. Другий аналогічний документ надійшов вже 27 лютого 2014 року. Ордер на арешт Фірташа був виданий 12 березня, і в той же день олігарха затримали.

Потім бізнесмен вніс заставу в розмірі 125 млн євро, і був випущений під зобов'язання не покидати Відень. Справу було розглянуто лише через рік. 30 квітня 2015 року суддя Крістоф Бауер відмовив у видачі олігарха США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme