Зоозахисники почали кампанію на підтримку запоріжця, який вбив шкуродера

Пікет на підтримку Заура Пруізде, якого звинувачують у вбивстві, відбудеться біля будівлі Запорізького обласного апеляційного суду 2 березня

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на зоозахисницю Олесю Кулик.

Випадок, про який йдеться, стався на автостоянці на вулиці Брянські, де працювали охоронцями Пруїдзе та вбитий на ім'я Георгій. Останній був справжнім шкуродером - постійно знущався над собаками, які тривалий час жили на стоянці.

Того дня Заур побачив, що його колега скалічив пса сапою, і зробив йому зауваження. Георгій у відповідь кинувся на нього з сокирою. Заур був змушений відбиватися пожежним багром, який встиг схопили. В результаті охоронець-шкуродер отримав важкі травми та помер у лікарні на шостий день.

Поліція кваліфікує подію за ч.2 ст. 15 і ч.1 ст.115 ККУ ("Замах на умисне вбивство").

Наразі 67-річний Пруїдзе перебуває під домашнім арештом. Прокуратура подала апеляцію з вимогою змінити запобіжний захід на тримання під вартою.

На захист Заура стали зоозахисники та нардеп Андрій Немировський. Активісти намагаються привернути до історії увагу, аби літнього підозрюваного не відправили у СІЗО. За їхніми словами, чоловік має проблеми з серцем і перебування у камері може загрожувати його життю.

Пікет почнеться біля будівлі суду (проспект Соборний, 162) о 8-й годині, а засідання суду - о 8:30. Організатори анонсують участь активістів з Дніпра та Києва.

Заур Пруїдзе

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme