UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені виявили новий механізм людської пам'яті

Вчені Університету Центрального Ланкаширу виявили новий тип взаємодії між нейронами головного мозку

Дослідження відкрило раніше невивчений механізм, який міг би контролювати навчання і пам'ять, передає Depo.ua з посиланням на Science Alert.

Мозок людини містить близько 100 мільярдів нервових клітин, і кожна з них має близько 10000 сполук - відомих як синапси - з іншими клітинами. Кожна з них посилюється або слабшає залежно від різних механізмів мозку, які до кінця ще не вивчені. Одним з найбільш відомих науці механізмів для збільшення сили потоку інформації через синапси є LTP, або механізм довготривалої потенціації (Long-term potentiation).

Цей механізм являє собою посилення синаптичної передачі між двома нейронами, що зберігається протягом тривалого часу після впливу на провідний шлях. При цьому, якщо такого посилення буде занадто багато, це загрожує епілепсією. А його нестача призводить до хвороби Альцгеймера.

Після вивчення формування синапсів у лабораторії вчені з'ясували, що цей LTP керує молекулами, відомими як каїнатні рецептори, замість NMDA-рецепторів. Ці дані свідчать про нову роль постсинаптичних рецепторів у пластичності структур головного мозку.

"Розплутування взаємодії між сигнальними рецепторами в головному мозку не тільки розкриває нам внутрішню роботу здорового мозку, але і забезпечує практичне розуміння того, що відбувається, коли ми формуємо нові спогади. Якщо ми зможемо зберегти ці сигнали, ми зможемо допомогти захиститися від хвороб мозку", - повідомив один з авторів дослідження Мілош Петрович з університету Центрального Ланкаширу.

Це дослідження формування нейронних зв'язків може привести до створення більш ефективних методів лікування нейродегенеративних розладів.

"Це відкриття є значним кроком вперед і матиме далекосяжні наслідки для розуміння пам'яті, пізнання, пластичності розвитку і формування нейронної мережі та стабілізації", - сказав провідний дослідник Джеремі Хенлі з Брістольського університету у Великій Британії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme