В найближчі місяці екстрадиції Фірташа не буде, – ЗМІ

В оточенні бізнесмена Дмитра Фірташа думають, що в найближчі місяці олігарх не буде екстрадований з Австрії

Про це повідомило джерело, близьке до судового процесу, передає Depo.ua з посиланням на Українську правду.

"Швидше за все ніякої екстрадиції протягом найближчих місяців не буде", – сказав співрозмовник видання.

"Захист оскаржить іспанський запит (про екстрадицію - ред.) в суді першої інстанції, а також оскаржить рішення апеляційного суду у Верховному суді Австрії", – сказало джерело.

За словами співрозмовника УП, весь цей час Фірташ буде обмежений у переміщенні територією Австрії.

Нагадаємо, 23 лютого Земельний суд, розглянувши запит Іспанії про екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа прийняв рішення звільнити його без внесення додаткової застави. Увечері того ж дня Фірташа знову затримали у Відні.

21 лютого Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа в США. У соцмережах вже кепкують з українського олігарха.

Пізніше повідомлялося, що остаточне рішення про екстрадицію Дмитра Фірташа до США ухвалить федеральний міністр юстиції Австрії.

У прес-службі олігарха заявили, що наразі Фірташ не арештований. Водночас за Інформацією ЗМІ, Фірташа взяли під варту у залі суду але днями олігарх вийде під заставу.

Довідка: ФБР звинувачує Фірташа у корупції при отриманні дозволу на розробку титанового родовища в Індії. Нібито олігарх і його співробітники заплатили індійським чиновникам 19 мільйонів євро.

Перший запит про видачу Фірташа був відправлений американцями у Відень 30 жовтня 2013 року. Однак через кілька днів цей запит був відкликаний. Другий аналогічний документ надійшов вже 27 лютого 2014 року, ордер на арешт Фірташа був виданий 12 березня, і в той же день олігарха затримали.

Потім бізнесмен вніс заставу в сумі 125 мільйонів євро, і був випущений під зобов'язання не покидати Відень. Справу було розглянуто лише через рік. 30 квітня 2015 року Суддя Крістоф Бауер відмовив у видачі олігарха Штатам.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme