Фігурант "справи Онищенка" дав драпака, – ЗМІ

Один з підозрюваних у так званій "газовій справі" втік і наразі перебуває в розшуку

Йдеться про екс-директора ТОВ "Надра Геоцентр" і ТОВ "Карпатнадраінвест" Сергія Свіченка, який шість місяців перебував під домашнім арештом, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Наші гроші".

Оскільки норми Кримінально-процесуального кодексу передбачають сукупний строк тримання особи під домашнім арештом не більше 6 місяців, детективи НАБУ в лютому подали клопотання про обрання Свіченку нового запобіжного заходу. Суд вирішив відпустити Свіченка під заставу в розмірі 20 млн грн. Однак він цього не зробив і втік.

Нагадаємо, що за іншого фігуранта "газової справи", колишнього заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Вадима Шленчака, була внесена застава в розмірі 10 млн грн.

Довідка: 5 липня 2016 року Верховна Рада дала дозвіл на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, його затримання і арешт. Однак той встиг виїхати за кордон і осів у Лондоні.

За попередніми даними, у результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд. грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

До 20 червня суд арештував на 60 днів всіх 10 фігурантів "газової справи", в якій проходить і нардеп Онищенко. Сам нардеп отримав посвідку проживання у Лондоні, де готовий до суду з українськими правоохоронцями.

У жовтні НАБУ встановило наявність в Онищенка паспорта громадянина Греції, а 1 грудня в СБУ звинуватила його у співпраці з російськими спецслужбами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme