UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Укрспирт" відмовився від підвищення цін на спирт з березня

Державне підприємство "Укрспирт" відмовилося від анонсованого підвищення закупівельних цін на спирт з 1 березня на 8%

Рішення було прийнято на виконання протокольного доручення Міністерства агрополітики, повідомила прес-служба ДП "Укрспирт", передає Depo.ua.

Березневе підвищення мало стати вже другим у нинішньому році, в січні держмонополіст вже підвищив ціни на продукцію на 10%

Нагадаємо, що міністр агрополітики Тарас Кутовий, висловив побоювання, що з урахуванням підвищення акцизу, а також додаткового зростання собівартості інших ціноутворюючих елементів, "підвищення ціни, може негативно вплинути на горілчану галузь".

За даними об'єднаної профспілки працівників АПК в ДП "Укрспирт" частка тіньової горілки в Україні за останній рік зросла з 40% до 60%. При цьому, пропозиція тіньового спирту на ринку була настільки високою, що ціна на нього впала з 60 до 35 грн за літр, розповів голова Об'єднаної профспілки працівників АПК в ДП "Укрспирт" Віталій Сосницький.

Обсяг виробництва спирту на підприємствах "Укрспирту", за даними профспілок, за останні кілька років різко знизилась. У 2010 році обсяг виробництва склав 23,844 млн дал, в 2011 році -18,939 млн дал, в 2014 році - 15,6 млн дал спирту, в 2015 році – 9,4 млн дал, у 2016 році – 8,4 млн дал.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme