У поліції не знайшли політику в стрілянині в Харкові

Жоден з учасників конфлікту на Олексіївці в Харкові не має стосунку до правоохоронних структур

У поліції не знайшли політику в стріляни…

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це сьогодні, 23 лютого, під час прес-конференції повідомив начальник слідчого управління ГУ НП України в Харківській області Володимир Тимошко.

За його словами, всі учасники конфлікту є членами громадських організацій і ветеранами АТО, однак серед них правоохоронців немає.

"Вони мають відношення до громадських організацій, але ні службовців Нацполіції, ні Нацгвардійців, ні інших силовиків серед них немає", - наголосив Тимошко.

Загалом наразі встановлено, що у конфлікті брали участь 69 людей.

Він додав, що причина конфлікту не є політичною. "Не треба політизувати ситуацію", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи став причиною конфлікту розподіл сфер впливу між громадськими організаціями, чи, можливо, відмінності у переконаннях, він сказав: "Скоріше, це переконання".

Також за словами Тимошко, наразі, незважаючи на те, що учасники конфлікту відпущені, причин для можливого його продовження немає.

Тимошко додав, що наразі учасники конфлікту мають правовий статус потерпілих чи свідків.

Підозра буде пред'явлена тільки після проведення понад 100 експертиз, у тому числі будуть проводитися очні ставки.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові пізно ввечері 17 лютого внаслідок конфлікту між двома групами людей у камуфляжі була поранена з вогнепальної зброї людина. Правоохоронці затримали осіб, котрі після перестрілки "забарикадувалися" в дитячому садку. Затримані опору не чинили.

Відомості по факту нанесення чисельних поранень харків'янину 1972 року народження внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Щодо подій на вулиці Клочківській та проспекті Перемоги, 77 відкриті два кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Під час слідчих дій вилучено 4 помпові рушниці, одна одиниця автоматичної зброї, два травматичних пістолета, які направлені на експертизу.

У той же день, 17 лютого, поліція доставила до відділку 11 осіб. Із них у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України були затримані п'ятеро.

Однак слідчі не змогли зібрати доказів для оголошення підозри жодному, тому після закінчення 72 годин затримання їх відпустили.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme