UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Миколаєві проведуть благодійний концерт для допомоги дівчинки, хворої на рак

Дев'ятимісячна Василіса Піскун хворіє на важкий вид мієлоїдної лейкемії: є надія на закордонних лікарів

У Миколаєві проведуть благодійний концер…

У суботу, 25 лютого, у Миколаєві проведуть благодійний концерт на підтримку дев'ятимісячної Василіси Піскун, у якої виявили один з найбільш нетипових і важких видів мієлоїдної лейкемії. Про це Depo.Миколаїв повідомили подруга батьків дівчинки, яка організовує збір допомоги, Марина Головіна.

Благодійний концерт проведуть у "Рок-хаті" (Декабристів 38/1, біля "Казки") 25 лютого з 18:00. Гратимуть, читатимуть та співатимуть Балашов, Аня Атланова, Den Босий (AppleSin), Олег Дорош, Рома Пітерів. Вхід - 20 грн.

Як стало відомо, у дівчинки 13 лютого 2017 року виявили один з найбільш нетипових і важких видів мієлоїдної лейкемії (гострий мієлоїдний лейкоз FAB варіант M7, гострий період), який лікується безліччю процедур хіміотерапії. Силами родичів, друзів сім'ї та небайдужих людей Василіса зараз перебуває на лікуванні в клініці "Охматдит" у Києві, що стало великим кроком вперед у лікуванні дівчинки.

Повідомляється, що поки прогнози лікарів далекі від тих, до яких прагнуть. Проте з досвіду інших малюків, які хворіли на лейкоз, є надія на ізраїльських лікарів. "Діток до року з таким захворюванням завжди дуже важко лікувати, вони погано переносять "хімію". Сегодня Ваисіліса - наймолодша пацієнтка "Охматдита" з цією страшною хворобою. 99%, що малечі знадобиться трансплантація кісткового мозку, надії ж на сумісність з можливий донором (сестрою) всього 25%. Слід додати, що в Україні немає банку донорів кісткового мозку, а це означає, якщо кістковий мозок родичів не підійде, лікувати Василису в Україні буде неможливо", - повідомляються родичі родини.

20 лютого через погані аналізи - сильно впав рівень тромбоцитів, на тлі чого стан дівчинки погіршився - Василісі екстренно почали перший блок хіміотерапії. Не закінчивши його, вилетіти на лікування в Ізраїль дівчинка з мамою не можуть. Однак, є об'єктивні причини: тільки для того, щоб почати лікування необхідно 50 000 долларов. Вся ж сума, згідно з попередньо виставленому клінікою счету 250 000- 300 000 доларів. Таких коштів сім'я не має", - повідомила Головінаю

Наразі зібрали близько 5500 доларів. Тому родичі Василини та друзі сім'ї просять по найменшу допомогу. Кожен день в групах підтримки дівчинки викладається актуальна інформація. "Номер карти мами Піскун Світлана Миколаївна 4149 4978 6442 6814, для перерахування коштів в інших банках: Приватбанк, р/р 29244825509100, ЄДРПОУ банку 14360570, МФО 305299", - йдеться в повідомленні.

Також потрібні в Києві, де зараз лікується дівчинка, донори крові групи ІІІ+ й з іншими групами. Більше інформації за посиланнями в соцмережах, в тому числі "Фейсбук".

Довідка: гострий мієлоїдний лейкоз - це злоякісна пухлина миелоидного паростка крові, при якій швидко розмножуються змінені білі кров'яні клітини. Накопичуючись в кістковому мозку, вони пригнічують ріст нормальних клітин крові, що призводить до зниження кількості еритроцитів, тромбоцитів, і нормальних лейкоцитів. Хвороба проявляється швидкою втомлюваністю, задишкою, частими дрібними пошкодженнями шкіри, підвищену кровоточивість, частими інфекційними ураженнями. До сих пір явна причина захворювання невідома, проте деякі фактори ризику його виникнення виявлені. ГМЛ є гострим захворюванням, розвивається швидко, і без лікування призводить до смерті хворого за кілька місяців, іноді - тижнів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme