У Дніпрі студенти через суд "вибивають" стипендії

Через неналежне фінансування державних університетів студенти змушені у суді відстоювати свої стипендії

У Дніпрі студенти через суд "вибивають"…

Про це повідомляє Забеба, передає Depo.Дніпро.

За словами студента ДНУ ім. О. Гончара Михайла Мерцалова, відповідно до закону " Про Підвищення престижності шахтарської праці" деякі пільгові категорії студентів мають право отримувати стипендії в розмірі прожиткового мінімуму. Але фінансування університетів не дозволяє самостійно виділяти гроші на такий розмір стипендій.

Через те, що стипендії виплачувалися в неповному розмірі студенти стали звертатися за допомогою до юристів та подавати позови. В результаті університети виплачували студентам гроші.

"Ми виграли близько 10 справ. Зараз йдуть сім судових процесів", - повідомив Михайло Мерцалов.

За словами начальника юридичного відділу ДНУ Тетяни Шляхової, університет нормально ставиться до ініціативи студентів і виконує рішення судів, адже закон "Про підвищення престижності шахтарської праці" суперечив закону "Про вищу освіту".

"На сьогоднішній день ця норма змінена і приведена у відповідність до закону "Про вищу освіту". Тепер в ній сказано, що студенти цієї категорії мають право на отримання стипендій, визначених постановою Кабміну. Це означає, що діти шахтарів можуть в судовому порядку домогтися виплат недоотриманих стипендій, до 2017 року", - зазначила Тетяна Шляхова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme