UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Disney створили кімнату для бездротової зарядки

В компанії Disney розробили метод для бездротової подачі енергії на велике приміщення

Технологія Disney Research масштабована, тобто аналогічним чином може працювати з приміщенням будь-яких розмірів — це може бути вітальня, офіс, гараж або великий склад, передає Depo.ua з посиланням на Gizmodo.

У своїй статті вчені описують методику для доставки близько 1900 вт енергії по кімнаті з коефіцієнтом корисної дії від 40 до 95 відсотків в залежності від місця розташування. Такої кількості енергії повинно вистачити для одночасної підзарядки 320 мобільних пристроїв.

Кімната була спеціально побудована для демонстрації нової технології. ЇЇ стіни зроблені з алюмінієвих панелей, а в центрі приміщення була встановлена велика мідна труба від підлоги до стелі. Середина труби була видалена, а верхня і нижня частини в місці розриву з'єднані один з одним 15 конденсаторами. При подачі напруги на стовп навколо нього утворювалися стоячі електромагнітні хвилі з частотою 1,32 мегагерца.

Подача напруги на алюмінієві панелі на стінах, стелі та підлозі призводила до утворення стоячих електромагнітних хвиль, які, взаємодіючи з хвилями від мідного стовпа, утворювали в межах кімнати однорідне електромагнітне поле.

В ході випробувань передана потужність склала 15 ватт. Цього вистачило для одночасної роботи десяти пристроїв, включаючи лампи, мобільний телефон та вентилятор. Але, судячи з усього, кімната є свого роду кліткою Фарадея, а це значить, що всередину приміщення не будуть проникати сигнали стільникових станцій і радіо.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme