Свідок у справі судді Царевич дала покази щодо автопробігу до резиденції Януковича

Жінка, яку теж на два місяці залишили без водійського посвідчення, каже, що протокол про правопорушення їй виписували, як кажуть, від стелі

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на ">відео Михайла Штекеля із зали суду по справі судді Оксани Царевич.

Зокрема, наприкінці грудня 2013 року, у самий розпал Майдану, активісти на своїх автівках їздили до резиденції Януковича у Межигір'ї з метою протесту.

Після цього більшість учасників автопробігу у судовому порядку були позбавлені права керування автомобілями на два місяці. Частину вироків виносила скандальна суддя Печерського райсуду столиці Оксана Царевич.

Наразі суд розглядає справу щодо її покарання за ці незаконні дії.

Сьогодні свідок по справі пані Лугова дала покази у суді.

За її словами, вона також була учасником автопробігу до резиденції Януковича. І вже після цієї поїздки правоохоронці фактично змусили її підписати протокол, що вона порушила правила дорожнього руху.

Цікаво, що за словами свідка, у протоколі адреса порушення була вказана Залізничне шосе у Києві, але в той день, на який записали порушення, жінка взагалі не була у цьому районі.

"Правоохоронці підмахнули мені мені рапорт в якому було начебто написано, що я їхала і порушила правила. І я підписала протокол, адже усе відбувалося дуже швидко. Майже одночасно як почали приносити ці протоколи, в Інтернеті з'явився список з більші ніж 900-от машин, які їздили до резиденції Януковича", - згадує жінка.

У цьому списку була і машина свідка Лугової.

На думку жінки, цей список був завантажений до всесвітньої мережі з бази даних ДАІ.

"П'ятого січня 2014 року мені повідомив помічник судді Царевич, що буде розглядатися справа у суді щодо мого правопорушення, яке було фактично вигаданим правоохоронцями", - каже свідок Лугова.

Нагадаємо, 29 вересня президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Печерського районного суду Києва Оксана Царевич. За два тижні до цього Вища рада юстиції проголосувала за її звільнення. Додамо, що останні кілька років Царевич була однією з найбільш відомих суддів країни.

Саме Царевич брала участь у розгляді справ Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, Олександра Єфремова, колишнього голови митниці Анатолія Макаренка та багатьох інших. Початком кінця стрімкої кар'єри судді стали події Майдану. 29 грудня 2013 кілька сотень автомобілів "Автомайдану" попрямували до резиденції Януковича "Межигір'я".

За підсумками співробітники ДАІ виписали близько 650 протоколів про порушення водіями ст. 122-2 Кодексу про адміністративні правопорушення ("Невиконання водіями вимог про зупинку"). У багатьох випадках, водії навіть не знали, що їх намагалися зупинити, оскільки інспектора ДАІ часто просто переписували номери проїжджаючих повз автомобілів. У січні 2014 року ці протоколи і рапорти стали масово надходити до судів, у тому числі і в Печерський суд.

9 січня того року в суді було здійснено автоматичний розподіл таких справ. Характерно, що вони розподілялися тільки на трьох суддів: Оксану Царевич (11 справ, по 9 справах суддя винесла рішення про позбавлення водіїв прав на шість місяців), Віктора Кицюка (п'ять справ, чотири з них закінчилися позбавленням прав водіїв) і Родіона Кірєєва (одна справа, повернуто в ДАІ на доопрацювання). Наприкінці 2014 – початку 2015 років Царевич притягнули до кримінальної відповідальності за ст. 375 КК ("Постановлення суддею завідомо неправосудного рішення").

За версією прокуратури, між суддями та працівниками ДАІ існувала змова. Суди повинні були позбавити прав як можна більше число порушників. Кримінальне провадження щодо судді Царевич розглядалося в Шевченківському райсуді Києва.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme