"Смачні" та релігійні: Як перейменували вулиці Харківщини

У Харківській області перейменували понад тисячу вулиць та провулків

"Смачні" та релігійні: Як перейменували…

Як повідомили Depo.Харків у компанії "Яндекс Україна", в зв'язку з декомунізацією на Харківщині перейменували близько 1, 3 тис. вулиць.

За даними пошуковика, в першу чергу в Харківській області перейменовували вулиці Леніна і всі види "жовтневих". Так, з карти регіону зникло 60 "жовтневих" назв, 55 вулиць Леніна, 47 Радянських, 40 Кірова та 33 Чапаєва.

Проте, на ній й зараз можна знайти десятки "радянських" назв. Наприклад, тільки Жовтневих залишилося близько тридцяти.

Замість "радянських" вулиць на карті області з'явилися Квітучі і Весняні, Вишневі і Медові, Успенські і Покровські. Ось яких назв додалося найбільше:
1. Центральна - 20
2. Вишнева - 16
3. Дружби – 13

За тематикою перейменування на першому місці опинилися смачні назви. Пошуковик нарахував 42 такі вулиці, наприклад Абрикосова, Полунична, Медова.

На другому місці опинилася релігія. 37 вулиць були перейменовані на честь церковних свят або святих, наприклад Свято-Троїцька, Покровська, Преображенська.

На третьому - назви, які відображають позитивні почуття або емоції. Наприклад Щаслива, Затишна, Весела

Іноді під перейменування потрапляла чи не єдина вулиця в селі. Колишня вулиця Петровського в селі Петровському стала Широкою, а саме село - Степовим.

Досить часто вулицях намагалися підібрати назви, схожі на старі за звучанням або змістом. На Сахновщині вулицю Шлях Леніна перейменували в Тарасів Шлях, а в Пісочині вулиця Крупської стала вулицею Надії.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme