UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Сергій Рибалка: Проведення фінансово-банківського дня фактично зірвано

Сьогодні в парламенті було фактично зірвано проведення фінансово-банківського дня. Депутати змогли ухвалити за основу тільки законопроект про спрощення капіталізації і злиття банків (№6010)

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка, передає Depo.ua.

"Фінансовий день майже провалено. Обіцяли почати з самого ранку. Але прийшли до обговорення проектів нашого комітету лише після обіду. Коли владі потрібно провести якісь законопроекти, то депутатів зганяють в зал в будь-який спосіб. Очевидно, і тиском, і погрозами. І про це свідчить сьогоднішнє голосування за законопроект про диктаторські повноваження для прокуратури і спроби відновити податкову поліцію. Але коли йдеться про важливі реформи фінансової системи, які вплинуть на розвиток всієї економіки і на життя кожного громадянина, в залі практично немає депутатів. Це ганьба!", - наголосив Сергій Рибалка.

За його словами, попри актуальність цього важливого законопроекту, в парламенті ледь вистачило голосів на його підтримку. Глава фінансового комітету зазначив, що документом пропонується зберегти малі і середні банки і дати банківським установам можливість вийти з кризи.

"А це уникнути продовження "банкопадної" паніки, це питання збереження грошей людей і підприємств. І, незважаючи на підтримку всіх фракцій, банків і Національного банку, на жаль, вдалося прийняти цей документ тільки за основу. Але ми зробимо все можливе, щоб якнайшвидше доопрацювати його і прийняти у другому читанні та в цілому. І дати малим і середнім банкам можливості для виживання", - сказав Сергій Рибалка.

Він також додав, що ще один законопроект, який встигли розглянути в рамках фінансового-банківського дня - це проект про ломбарди, але для його підтримки не вистачило голосів. Народний депутат заявив, що документ не вдалося ухвалити через втручання ломбардного лобі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme