"Самопоміч" пішла з Ради в зону АТО

Народні депутати від "Самопомочі" заявили, що покидають Верховну Раду та їдуть на Донбас, де приєднаються до блокади торгівлі з окупованими територіями

Про це заявив голава фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає Depo.ua.

"Ми сьогодні їдемо на Схід, будемо поруч із хлопцями, щоб показати, що торгівля на крові колонізує українську державу", – заявив Березюк.

Він додав, що "Самопоміч" підготувала законопроект про окуповані території . Однак, вчора комітет не проголосував за цей законопроект, відтак нині нардепи його не можуть розглянути.

Нагадаємо, що, на думку Березюка, блокада окупованих територій Донбасу оживила людей і повинна запинити "повзучу колонізацію" України.

15 лютого Кабінет Міністрів України запровадив надзвичайні заходи в енергосистемі України через блокування постачання антрацитового вугілля на українські ТЕЦ.

З 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

За даними "Укрзалізниці", станом на 15 лютого через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, мешканці окупованого Донбасу активно вступають до російських терористичних військ, оскільки не хочуть залишилися без роботи внаслідок припинення поставок вугілля залізницею. Особливо інтенсивно агітаційну кампанію з вербування місцевого населення для проходження військової служби за різними військовими спеціальностями розгорнуто у містах Довжанськ, Ровеньки, Луганськ, Алчевськ та Кадіївка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme