Реєстрація онлайн: Мін'юст відкрив "будинок юстиції"

Міністерство юстиції запустило інтернет-майданчик "Онлайн-будинок юстиції", щоб спростити жителям України видачу документів

Це єдиний сервіс з надання послуг населенню з реєстрації, доступу до реєстрів та інших послуг Міністерства юстиції, передає Depo.ua.

"Раніше понад 1 млн українців скористалися онлайн-послугами Мін'юсту, після роботи в тестовому режимі "Онлайн-будинок юстиції" приймає загальноукраїнський масштаб, - заявив міністр юстиції Павло Петренко під час його презентації.

На цій платформі можна знайти інструкцію з роботи з сервісом, залишити свій фідбек і відгуки щодо того чи іншого сервісу.

"Які сервіси доступні в онлайн-будинку юстиції? Це отримання інформації з усіх реєстрів Міністерства юстиції, реєстрація юридичних осіб. Повторна видача документів, що підтверджують акти цивільного стану: свідоцтва про народження, шлюб, зміну прізвища, це реєстрація громадських організацій та ЗМІ, це отримання інформації про електронний цифровий підпис", - заявив міністр.

Також буде працювати окремий проект "Соціальний ліфт", де кожен юрист-випускник вузу може залишити свою анкету і отримувати пропозиції по вакансіях.

У тестовому режимі Мін'юст надасть можливість реєстрації та ліквідації ФОП (фізичної особи - підприємця) за допомогою онлайн-сервісу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme