UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Рада відмовилася реанімувати податкову міліцію

Верховна Рада України схвалила зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування спадщини

За відповідний законопроект № проголосували 278 народних депутатів, передає Depo.ua.

Законопроект схвалили у другому читанні та в цілому.

Ним пропонується скасувати оподаткування і здійснення грошової оцінки об'єктів спадщини, одержаних першої та другої черги споріднення з спадкодавцем.

Документ, зокрема, передбачає оподаткування за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб об'єктів спадщини, що успадковуються не тільки членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення, як це передбачено діючими вимогами Податкового кодексу України, але й об'єктів спадщини, що успадковуються членами сім'ї другого ступеня споріднення.

Законопроектом також встановлено, що не проводиться оцінка об'єктів спадщини з метою оподаткування, успадковуються членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення, і уточнено порядок оподаткування подарунків.

Крім того, поправкою №10 до цього документу передбачалось повернення до подакової міліції, проте народні депутати не підтримали її, але проголосували за законопроект в цілому.

"Я вважаю, що податкова міліція – це репресивний орган, який тиснув на бізнес при цьому не зменшуючи рівень фінансової злочинності і це спадщина, яка має залишитись у минулому. Відновлення повноважень податкової міліції призведе до затягування процесу створення нової служби фінансових розслідувань, це очевидно", - прокоментував поправку міністр фінансів Олександр Данилюк.

Нагадаємо, сьогодні частина опозиційних депутатів заблокувала парламентську трибуну з вимогою не підтримувати поправку про повернення подакової міліції.

Зазначимо, що під час голосування за державний бюджет на 2017 рік народні депутати помилково підтримали норму про ліквідацію податкової міліції та вилучення відповідного розділу з Податкового кодексу з 1 січня 2017 року.

У зв'язку з цим міністр фінансів Олександр Данилюк пообіцяв ініціювати закон про створення фінансової поліції найближчим часом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme