Рада не змогла призначити вибори у Сіверськодонецьку

Парламент відправив на доопрацювання у комітет постанову про призначення виборів у Сіверськодонецьку Луганської області

За відповідне рішення проголосувало 230 нардепів, передає Depo.ua/

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту постанови, ситуація, яка склалася у Сіверськодонецьку має ознаки захоплення влади, що загрожує місцевому самоврядуванню і державі, оскільки місто знаходиться на відстані декілька десятків кілометрів від лінії фронту.

"Громада міста фактично має паралізований і бездіяльний орган місцевого самоврядування – Сєвєродонецьку міську раду, яка неспроможна вирішувати питання, що є нагальними і життєво необхідними для нормального функціонування громади. Підтвердженням вищесказаному є рівень освоєння бюджетних коштів. Станом на вересень 2016 року – 20%, найгірший показник в Україні, і це за місяць до початку опалювального періоду. Отже, стабілізація ситуації у місті вимагає докорінної зміни місцевої ради і приведення діяльності органів місцевого самоврядування у відповідність з викликами часу", - говориться у документі.

Нагадаємо, 7 жовтня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови №5247 про призначення позачергових виборів Сіверськодонецької міськради.

Документ внесений 35 народними депутатами, що представляють всі депутатські фракції і групи, крім "Оппоблоку" і "Батьківщини".

"Призначити позачергові вибори на 18 грудня 2016 року", - йдеться у тексті постанови.

Автори постанови пояснюють, що вибори потрібно провести, адже у міській раді триває довготривала криза.

Проте 20 жовтня стало відомо, що Рада не включила до порядку денного поточної сесії проект постанови №5247 про призначення позачергових виборів міськради Сіверськодонецька.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme