UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Пошук альтернативних джерел енергії назвав головним у своїй роботі очільник Хмельниччини

Олександр Корнійчук вважає єдиною можливістю позбавитися енергозалежності є розвиток альтернативної енергетики 

Пошук альтернативних джерел енергії назв…

Голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук називає пошук альтернативних джерел енергії пріоритетним напрямком роботи влади, повідомляє Depo.Хмельницький.

"Тільки так наші міста та села зможуть стати енергонезалежними," - говорить очільник області.

За його словами, перші важливі кроки на цьому шляху уже зроблено: в області діє 28 малих гідроелектростанцій, які виробляють 12,7 млн. кВт/год електроенергії в рік; 3 сонячні електростанції (5,9 млн. кВт/год електроенергії в рік); 17 когенераційних установок теплокомуненерго (для власних потреб виробляють електроенергію, загальною потужністю 8,16 МВ).

Крім того, в рамках зміцнення енергонезалежності України, Уряд розглядає питання про добудову 3 та 4 енергоблоків на ХАЕС.

Чи не найбільшим предметом гордості тут є одне з найбільших міст області - Кам'янець-Подільський. Тут вже з 1 березня збираються відмовитися від газових котлів, замінивши їх котлами на агропелетах, що вже функціонують в місті. До того ж, на завершальній стадії перебуває будівництво теплоенергостанції, що працюватиме на щепі.

"Пошук альтернативних джерел енергії - пріоритетний напрямок нашої роботи. Ми робитимемо все можливе, щоб досягти прогресу у цьому напрямку," - запевняє Корнійчук.

Нагадаємо, у зв'язку із ситуацією, що склалася в енергетичному комплексі держави внаслідок блокади поставок вугілля з окупованих територій, не лише підприємства очікують обмеження в енергопостачанні.

Якщо ціла низка спецзаходів в енергетиці не спрацює, то вдаватимуться до крайніх мір - відключення всіх споживачів: на дві години через кожні чотири години й жителям Хмельниччини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme