На Миколаївщині знову виявили африканську чуму свиней

У селі міського типу Братське вже затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків

На Миколаївщині знову виявили африканськ…

20 лютого в смт Братьське Миколаївської області зареєстрували захворювання та загибель свиней. Про це Depo.Миколаїв повідомили у Держспоживслужбі у Миколаївській області.

Під час дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 21 та 22 лютого встановлено діагноз - африканська чума свиней (АЧС).

Зазначається, що крім Миколаївської постраждала і Запорізька область. Так, у самому місті Запоріжжя виявлено захворювання та загибель свиней.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС 21 та 22 лютого проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при Братській районній державній адміністрації та Запорізькій міській адміністрації, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду. В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Раніше повідомлялося, що у листопаді минулого року Новоодещина повторно заразилася чумою свиней. Вірус АЧС підтвердили у лабораторії Києва: влада вже почала боротьбу із заразою.

Варто додати, що саме з Новоодеського району розпочався спалах "африканки" на Миколаївщині влітку.

Раніше повідомлялося, що черговий випадок смерті свині від африканської чуми зафіксовано у новому районі. На цей раз - Миколаївському. Про запровадження карантину в селі Степове повідомила голова Миколаївської РДА Алла Воробйова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme