UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ми висилаємо з країни поганих хлопців. Це військова операція, - Трамп

Президент США Дональд Трамп назвав "військовою операцією" зусилля влади щодо масових депортацій нелегальних мігрантів, які перебувають на території Сполучених Штатів

Про це він заявив у четвер, після зустрічі в Білому домі з бізнес-лідерами, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Ми відправляємо з цієї країни реально поганих хлопців, у такий кількості, що ніхто ніколи не бачив раніше. Вони погані. І це військова операція", - наголосив глава Білого дому.

"Ви бачите, що відбувається на кордоні. Раптом, як ніколи раніше ми відправляємо членів банд. Ми відправляємо наркобаронів", - додав американський президент.

Водночас він нагадав, що Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр внутрішньої безпеки Джон Келлі зараз перебувають на переговорах у Мексиці, передусім, з питань охорони кордону та міграції з півдня до США.

"Це буде складна поїздка", - зазначив Трамп.

Тим часом у Мехіко після низки проведених зустрічей з керівництвом країни міністр Келлі заспокоїв мексиканських колег. Він зазначив, що уряд США не планує здійснювати масових депортації із застосуванням військової сили. Він підкреслив у цьому зв'язку, що все відбуватиметься із дотриманням прав людини та в тісній координації з урядом Мексики.

Держсекретар Тіллерсон, який також виступив на спільній прес-конференції, був небагатослівним. Він зазначив, що сторони озвучили під час переговорів кожна свої проблемні питання та "уважно вислухали одна до одну".

Нагадаємо, що мексиканець, якого втретє депортували з США, покінчив життя самогубством прямо на кордоні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme