Курили наші: На Росії вважають своїм правом введення військ на Курили

Депутати Держдуми РФ відповіли на протест Японії заявою, що Росія має право розміщувати збройні сили там, де вважає за потрібне

При цьому вони відзначили, що Москва готова до співпраці з Токіо, а курильське питання не повинно бути перешкодою для розвитку відносин, передає Depo.ua з посиланням на РИА Новости.

У свою чергу глава комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров заявив, що Росія не має наміру використовувати дивізію, яка буде розміщена на Курилах, проти Японії, а навпаки, готова до співпраці з Токіо у військовій сфері.

"Ці протести щонайменше недоречні, вони не мають під собою ніякої міжнародної юридичної ґрунту. З таким само успіхом можна очікувати від США, що вони виведуть свою базу ВМФ з Окінави. Нехай вони зроблять, а там ми подивимося з приводу дивізії на Курилах", — додав він.

Нагадаємо, 22 лютого міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що цього року Росія розмістить дивізію на Курильських островах.

Влада Японії висловила Росії офіційний протест через плани розмістити на спірних Курильських островах додаткову військову дивізію

Як відомо, у грудні минулого року під час візиту Путіна до Японії був узгоджений документ про початок консультацій щодо спільної господарської діяльності двох країн на Курилах.

У січні Росія підготувала свої пропозиції щодо спільного з Японією використання земель на Південних Курилах.

Зазначимо, питання про приналежність південної частини Курильської гряди - островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї - є одним з найбільш гострих у відносинах Японії і Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme