UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Киян попередили про смертельні бурульки

Із настанням різкого потепління у Києві виникла загроза травмувань льодяними бурульками та сніговими брилами з дахів

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Вечірній Київ.

"Різке потепління створює чимало небезпечних ситуацій, - прокоментував ситуацію начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук. - Особливо це стосується старих будинків із одно- чи двохскатними дахами, яких найбільше на Подолі та в центральній історичній частині міста. І комунальники та інші обслуговуючі організації не завжди оперативно реагують на такі загрози – навіть стрічками вчасно не огороджують таких місць".

Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА та комунальна аварійно-рятувальна служба "Київська служба порятунку" закликають мешканців міста бути обережними та дотримуватись основних порад та заходів безпеки.

Також рятувальники попереджають киян про можливий весняний паводок і рекомендують у разі підтоплень негайно залишати небезпечну зону, прихопивши документи, ліки, продукти, а також надавати допомогу дітям та інвалідам і літнім людям.

Перед виходом із будинку вимкнути електро- та газові прилади, загасити вогонь у грубах. У разі підтоплень будинків слід вибиратися нагору, куди вода ще не дісталася і чекати рятувальників, зателефонувавши їм та сигналізуючи рухами. При потраплянні у воду слід зняти з себе важкий одяг і взуття, а також користуйтеся підручними засобами порятунку.

У випадках небезпеки сніжно- льодяних брил, а також паводка звертайтеся за телефоном управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА: 430-03-32, або до Кол-центру: 15-51.

Нагадаємо, синоптики попереджають про підтоплення столичних районів (СПИСОК).

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme