Гройсман: Україна здатна будувати власні літаки

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наполягає на створенні повного циклу виробництва у літакобудуванні та оборонній промисловості 

Про це він заявив на нараді з питань авіабудування на ПАТ "ФЕД" у Харкові, передає Depo.ua.

"Ми є та країна, яка здатна сьогодні будувати власні літаки, і не всі країни світу мають таку можливість. Сьогодні ми маємо з вами і знання, і технології – усе те, що необхідне для того, щоб робити цю продукцію конкурентною. Найголовніше, що ми сьогодні володіємо передовими технологіями, які є основою у тому числі нашого економічного розвитку", - сказав Гройсман.

Він також додав, що у літакобудуванні та оборонному комплексі Україна вийшла на повне імпортозаміщення.

"Вдало пройшла робота щодо імпортозаміщення. Ми були традиційно прив'язані до економіки у тому числі Російської Федерації, зокрема у літакобудуванні, оборонному комплексі. Сьогодні ми вийшли на повне імпортозаміщення. У цілому, це більшість продукції, яка виробляється на підприємствах в Україні. Також все те, що нам не вистачає, ми можемо імпортувати в Україну з європейських країн. Але наше завдання полягає у тому, щоб ми максимально, на 100% утворили повний цикл виробництва без залежності від імпорту", – наголосив прем'єр.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme